At tannbehandling skal være smertefri har ikke alltid vært en selvfølge. Heldigvis har vi i dag muligheten til å kunne si at all tannbehandling skal foregå uten smerter.

Ny teknikk

Bedøvelsessprøyten har eksistert i over 100 år. De siste fire årene har vi ved vår klinikk tatt i bruk en ny form for bedøvelse, kalt «The Wand» (tryllestaven). Dette har gjort det mulig å sette bedøvelse på en enda mer skånsom måte enn tidligere og i tillegg kan vi ofte bedøve en enkelt tann uten at leppe og tunge er bedøvet i mange timer etterpå. I motsetning til en vanlig sprøyte har vi mye bedre kontroll og kan være enda mer forsiktig når vi setter bedøvelsen.

Positive erfaringer

Erfaringene etter flere års bruk er meget positive. Mange barn, men også voksne pasienter synes den tradisjonelle sprøyten ser skummel og forhistorisk ut. Med The Wand reduserer vi denne terkelen og gjør tannlegebesøket mer behagelig.

 

Prinsippet bak bedøvelsesteknikken er at det brukes en digital pumpe som doserer bedøvelsesvæsken svært langsomt inn i vevet rundt tannen. Denne teknikken gjør at pasientene knapt merker at bedøvelsen settes.